Het Drentse landschap heeft in 2015 104,16 hectare grond aangekocht

Het Drentse Landschap heeft in 2015 in totaal 104,16 hectare grond aangekocht. De stichting spreekt van „een geweldig resultaat”.

Het Drentse Landschap heeft onder meer verschillende stukken bos gekocht. Zo is door de aankoop van een perceel in Smilde de prehistorische veenbrug volledig in handen van de stichting.

De stichting heeft ook een stuk grond gekocht op een bungalowpark bij Spier. Daar zouden vier nieuwe bungalows gebouwd worden, tot ongenoegen van het Drentse Landschap: „Door de aankoop van de betreffende percelen is deze dreiging afgewend.” Het aangrenzende natuurgebied was al in handen van de stichting.

Volgens de rentmeester van het Drents Landschap, M.H. Buruma, is er in 2015 meer land ingekocht dan in 2014. "Het verschil met voorgaande jaren is dat we nu vooral bestaande natuur hebben aangekocht, terwijl we in het verleden voor het grootste deel landbouwgrond kochten om tot natuur te verbouwen."

Het vermogen voor de aankopen komt van particulieren, legaten en steun van het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Dinamofonds, aldus het Drentse Landschap.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.