Het nieuwe FC Meerdijk uit Emmen gaat voetballen in zwartwit gestreepte shirts met gouden biesjes.

Een meerderheid van de leden van de amateurvoetbalclubs VV Emmen en SC Angelso gaf de afgelopen dagen bij een poll de voorkeur aan deze variant. Het shirt dat lijkt op dat van de Italiaanse topclub Juventus kreeg aanzienlijk meer stemmen dan een tenue met daarin de kleuren blauw/wit en blauw/zwart/wit.

FC Meerdijk is een samenvoeging van de jeugdafdelingen van VV Emmen en SC Angelslo. Zij voetballen elk op hun eigen sportpark op pakweg een halve kilometer van elkaar. Emmen op sportpark Meerdijk, Angelslo op sportpark Meerdijk-Noord.

Vorige week stemden de leden in met het voorstel om de krachten bij de jeugd te bundelen en komend seizoen samen verder te gaan onder de naam FC Meerdijk. Dit zou de beste stap zijn om ook in de toekomst nog een gezonde organisatie voor jeugdvoetbal op de Meerdijk te hebben.

Kinderen tot en met 13 jaar spelen de thuisduels van FC Meerdijk straks op het sportpark van SC Angelslo, de oudere jeugd doet dit op de velden van VV Emmen. Er zijn geen plannen voor een algehele fusie van VV Emmen (zondagclub, hoofdklasse) en SC Angelslo (zaterdagclub, vierde klasse).


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe