Het raadsel van de wilgenstaken bij Exloo

Potsierlijk en raadselachtig tegelijk zijn ze. Honderden wilgenstaken met rood-witte linten langs de N34 tussen de afslagen Ees en Exloo. Wie verzint zoiets?

Die vraag spookt de passant door het hoofd. Een quizvraag zou de volgende keuzes kunnen opleveren: A) U begeeft zich binnen de zone van sekshuis Paradiso. B) Dit is het levenswerk van een landschapskunstenaar. C) Na de bomenkap is hier een nieuw productiebos geplant. D) De wilgenstaken met rood-witte linten zijn vogelverschrikkers.

Het juiste antwoord is...D. De wapperende plastic stroken moeten voorkomen dat een weidevogel zich er gaat nestelen. Aan de westkant is tussen het sekshuis tot voorbij de afslag Ees een strook bomen gekapt om ruimte te maken voor de aanleg van de nieuwe rijbaan van de N34. Aan gene zijde van de weg markeren de wilgenstaken met linten de plek waar de nieuwe ongelijkvloerse kruising komt te liggen. Rond de bouwvak wordt volgens schema die nieuwe rijbaan aangelegd. Tijdens die werkzaamheden is de N34 daar voor een weekend afgesloten. Er is maar een wezen in staat de machtige wegenbouwmachines tegen te houden: een broedende vogel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.