Het weekend: dit is er bij u in de buurt te doen

De zomer gaat dit weekend nog even door met temperaturen tussen de 22 en 24 graden. In Drenthe en Groningen vinden er veel buitenactiviteiten plaats. Zoals een survivaltocht in Borger voor honden en hun baasjes en vijfduizend noordelingen lopen mee tijdens de Tocht om de Noord. Meer ideeën opdoen? Bekijk de kaart

Meer ideeën opdoen? Klik op de kaart en bekijk wat er bij u in de buurt te doen is.

 • Open dag bij azc: Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en VluchtelingenWerk Nederland voor de tweede keer de landelijke Open azc dag. Verspreid over heel Nederland doen ruim zeventig asielzoekerscentra mee aan de open dag. In Oude Pekela doet het azc niet mee met de open dag. Dit vanwege protesten die er vorige week bij het azc waren.
 • Spellenbeurs Noorderspel: Kijken naar spelletjes, nieuwe spellen uitproberen en meespelen kan tijdens spellenbeurs Noorderspel in Der Aa-kerk in Groningen. Speluitgevers demonstreren nieuwe spellen en daarnaast kunnen er ook spelletjes worden gespeeld.
 • Nationale burendag: Bel zaterdag eens aan bij de buren en nodig ze uit voor een kopje koffie tijdens Nationale Burendag. Bekijk hier welke activiteiten er bij u in de buurt georganiseerd worden.
 • Streetartfestival en DJ Marathon: Bekende street artists krijgen zaterdag beschikking over een container die zij met graffity gaan bewerken, ieder op zijn of haar manier met de steekwoorden die zijn meegegeven; streetfood, urban, vintage, beleving, eten en drinken. Daarnaast is er een DJ marathon met onder andere Pushing Wood Soundsystem, Black Dynamite Soundsystem, Sebastian Davidson.
 • Druivenoogst Haren: Tijdens 'de tocht om de noord' krijgen wandelaars een kijkje in de keuken van het verwerken van druiven tot wijn. Bezoekers kunnen bij de Mikkelhorst bekijken hoe de druiven worden verwerkt tot wijn. In de middag vindt er op de Klaverlaan een middagprogramma plaats.
 • Muziekfestival Delfzijl: Harmonieorkesten, fanfares, slagwerkensembles zijn zaterdagmiddag te vinden in het centrum van Delfzijl tijdens het Muziekfestival. Op zaterdag is er ook een avondprogramma. Op zondag kunnen bezoekers in Delfzijl terecht voor een dweilorkestenfestvial.
 • Open dag Donar: Een kijkje nemen achter de schermen bij basketbalclub Donar kan zaterdag in Martiniplaza. De spelers worden gepresenteerd en Donar speelt een wedstrijd tegen Aris Leeuwarden.
 • Nacht van de Mode: Shoppen tot je een ons weegt, kan zaterdag tijdens de Nacht van de Mode. Verschillende winkels in de stad Groningen zijn dan tot tien uur 's avonds open.
 • Jack Aldewereld vertelt over Kamp Westerbork: Jack Aldewereld heeft één missie: zijn verhaal delen. In het museum vertelt Jack over zijn ervaringen tijdens en na de Tweede Wereldoorlog.
 • Fototentoonstelling over Assen: Opening  van een fototentoonstelling over Assen. Assen van het jaar 1700 tot en met het oorlogsjaar 1945 in 300 foto's. De foto's komen van de inwoners van Assen.
 • Opruimactie onderwater: Duikvereniging Hydrofiel uit Groningen afval opduiken uit een voormalige zandwinplas bij Ellertshaar. Deze duikclub, die is ontstaan uit een groep biologen met grote interesse in het leven onder water, duikt al jaren in deze 11 meter diepe plas en onderzoekt daar het onderwaterleven.
 • Irish festival: In de Pauluskerk in Beilen wordt door dirigent Tom Löwenthal en pianist Henri Heuvelmans een lieddag verzorgd. Centraal op deze dag staan de liederen met muziek van Tom Löwenthal.
 • Tuinontwerpdagen: Geen idee wat u met dat ene hoekje in de tuin moet of wilt u een nieuw ontwerp voor de tuin. Kom dan naar de Tuinontwerpdagen. Samen met een aantal tuinontwerpers kunt u praten over nieuwe plannen voor de tuin.
 • Smaakmakers Festival: Het openluchtrestaurant gaat voor de derde keer open. Een weiland aan de Julianaweg tussen De Wijk en IJhorst zal zich voor de derde keer transformeren naar een gigantisch openlucht restaurant.
 • Survival voor Baas en Hond: In Borger kunnen baasjes en honden meedoen aan de jaarlijkse Survival voor Baas en Hond. Tijdens een tocht van tien kilometer voeren baasjes en de honden verschillende opdrachten uit.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.