Hij was een jaartje weg, maar is terug in Emmen: de Caveman Challenge

In 2017 lukte het niet, maar op 22 april gaat ie door: de obstakelrun Caveman Challenge in Emmen. Het is een ‘urban-versie’, maar evengoed moeten het Oranjekanaal en Noordbargerbos ook even getackeld worden. Karen Kuper, een van de bestuursleden, holt vast vooruit.

Wat gaat er gebeuren?

,,Het is een spannende en uitdagende obstakelrun over 6,6 en 13,13 kilometer, afstanden met een knipoog naar het duivels- respectievelijk ongeluksgetal. De start is in het centrum van Emmen en het parcours gaat door het oude dierenpark, het Raadhuisplein, Wildlands, Oranjekanaal en Noordbargerbos. Met om de 500 meter een obstakel waar de deelnemers overheen, onderdoor, doorheen of tussendoor moeten. Vorig jaar was het knelpunt het aantal vrijwilligers, ook omdat door strengere regelgeving bij elk obstakel mensen moeten staan. Nu gaat ons dat wel lukken.”

Wie doen er mee?

,,Iedereen met een redelijke conditie én die niet bang is vies te worden, kan meedoen. De ouder-en-kind run loopt via dezelfde route als de gewone 6,6 kilometer, alleen zijn er voor de kinderen zo nodig sluiproutes beschikbaar. We verwachten zeker 2500 deelnemers, met mogelijk een uitloop naar 3000. Het houdt een keer op natuurlijk, want het moet wel leuk en veilig blijven.”

Waarom is zo’n Caveman Challenge zo populair?

,,Veel mensen zoeken toch wat meer uitdaging dan hardlopen: hier komt veel meer bij kijken. En dit is een van de weinige obstakelruns in het Noorden, dus mensen komen van heinde en verre. Je redt zo’n parcours alleen als je samenwerkt, in vaste of losse teams, het is een prachtig teambuilding-activiteit. We organiseren in oktober sinds 2014 een versie in het bos bij Exloo, de mudversie, in Emmen is het dus de urban-variant.”

Wat is er nieuw?

,,We richten voor het eerst in Emmen een festivalterrein in bij de start- en finish: met vermaak en vertier en horeca voor de bezoekers. En er is een speciale bezoekersroute: dan kun je op gemarkeerde hotspots bij diverse obstakels de verrichtingen volgen van je familie en vrienden die onderweg zijn. We deden dit vorig jaar oktober voor het eerst bij de run in Exloo en dat bleek een groot succes.”

En als je het gehaald hebt?

,,Dan wacht, naast de eeuwige roem, een medaille voor elke deelnemer, een foto op het podium én een rondje door onze speciale wasstraat. Daar staan de mensen van de Emmer brandweer. Zij zorgen ervoor dat je weliswaar nat, maar in elk geval schoongespoten het feestgedruis in kunt.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.