Hoe Annies oproep voor haar doodzieke vader viral ging (en wat jij daar woensdag van kunt merken)

Wat begon met een spontane oproep op Facebook zou woensdag zomaar eens kunnen uitmonden in een file op de Hoofdweg in Bovensmilde.

'Welke vrachtwagenchauffeur zou willen helpen om mijn vader een onvergetelijk moment te bezorgen?' schrijft Annie Raaijmakers (46) vrijdagavond op Facebook. Vader Andries, een oud-vrachtwagenchauffeur wiens hart sneller gaat kloppen bij het zien van een mooie truck, is terminaal ziek.

11.000 keer gedeeld, 1800 likes en 350 reacties

Annie heeft de hoop dat een aantal truckers een colonne wil vormen om zo haar vader een laatste groet te brengen. Ze heeft nog geen 130 volgers op Facebook. Van de oproep verwachtte ze dan ook niet veel.

Maar inmiddels is het bericht meer dan 11.000(!) keer gedeeld. Hebben 1800 mensen de oproep geliket en zijn er meer dan 350 reacties geplaatst. ,,Ik wist niet dat het bericht zo ver zou reiken", reageert ze ontdaan. ,,Dit was niet eens mijn bedoeling maar het is geweldig!"

'Toch bang dat er niemand komt'

Annie's inbox stroomt al dagenlang vol met berichten van truckers die gehoor willen geven aan de oproep. ,,De reacties zijn overweldigend maar toch ben ik ergens ook wel een beetje bang dat er ineens toch niemand komt."

Haar vader ligt in een hospice in Assen. Met de wensambulance wordt hij woensdag opgehaald voor een bezoek aan zijn dochter. ,,We zijn net verhuisd en het was zijn grote wens om het huis nog te zien. Dus met die smoes lok ik hem nu naar Bovensmilde."

Wie woensdagmiddag rond 15.00 uur over de Hoofdweg in Bovensmilde moet rijden, doet er waarschijnlijk slim aan rekening te houden met file.

Oproep voor vrachtwagenchauffeurs

In Annie's laatste Facebookbericht schrijft ze: ,,Ik meen dat er een aantal willen afspreken op een plek zodat het konvooi-idee versterkt wordt. Dat kan eventueel bij het pompstation op de A28 rond 14.45 voor afslag Smilde.

Of er wordt langs ons huis gereden tussen 15.00 -16.00 uur op de Hoofdweg te Bovensmilde. Ons huis is te herkennen aan de Amerikaanse vlaggen die daar woensdag geplaatst worden."

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.