Hof behandelt verzoek heropening onderzoek naar dood Sharleyne

Het Gerechtshof in Leeuwarden behandelt woensdagmiddag het verzoek om heropening van het strafonderzoek naar de tragische dood van Sharleyne (8) uit Hoogeveen. Het meisje is bijna een jaar geleden dood gevonden onderaan de flatwoning, waar ze op de tiende verdieping met haar moeder woonde.

Of zij is gevallen, gesprongen of gegooid is nooit duidelijk geworden. De moeder van Sharleyne is de bewuste nacht aangehouden. Zij zat een paar dagen vast, maar weigerde een verklaring af te leggen.

Volgens het Openbaar Ministerie is niet te achterhalen wat is gebeurd. Daarom heeft het OM het onderzoek gesloten. De moeder is geen verdachte meer.

Advocaat Liesbeth Poortman vraagt bij het hof namens de vader van Sharleyne om heropening van het strafrechtelijk onderzoek. Zij vindt dat lang niet alles is gedaan om de waarheid boven water te krijgen. De zitting bij het hof wordt achter gesloten deuren behandeld. Dat is gebruikelijk bij dit soort zaken.

Direct na de dood van het meisje heeft burgemeester Karel Loohuis van Hoogeveen gezegd dat bij hulpverlenende instanties bekend was dat er problemen waren in de thuissituatie van het kind. De inspectie voor de jeugdzorg heeft onderzocht of er fouten zijn gemaakt door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) van de gemeente Hoogeveen. Het inspectierapport wordt in juni aangeboden aan de Tweede Kamer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.