Hogere bloeddruk door controle op permanente bewoning recreatiewoningen

De controle op permanente bewoning van haar recreatiewoning bezorgt mevrouw Watermulder een gevaarlijk hoge bloeddruk.

,,Hij is 210’’, zei ze donderdag bij de bestuursrechter in Groningen waar ze een beslissing van de gemeente Noordenveld aanvocht. Die heeft haar een voorwaardelijke dwangsom opgelegd omdat ze het huisje in de Oosterduinen permanent zou bewonen. Ze erkende dat dat tot 1 januari 2016 inderdaad zo was. De gemeente baseerde het op het feit dat ze was ingeschreven als inwoner van de gemeente Noorenveld gekoppeld aan de omstandigheid dat ze hypoheekrenteaftrek genoot voor de woning.

Aan beide maakte Watermulder bij het ingaan van het nieuwe jaar een einde. Ze schreef zich in in de gemeente Aa en Hunze en verblijft sindsdien regelmatig in het woongedeelte van het café dat ze jarenlang bestierde in Grolloo. Watermulder gaf toe dat ze wel veel meer in de receratiewoning in Norg is.

Wonderlijk is dat door de twee administratieve acties van Watermulder de zaak de facto niet is veranderd, de recreatiewoning wordt feitelijk nog steeds (bijna) permanent bewoond. Toch is haar nu niets meer te verwijten, betoogde haar raadsman Sjoerd Driest. ,,Geen wet ter wereld verbiedt haar de recreatiewoning 365 dagen per jaar te benutten voor recreatief gebruik.’’ Driest snapt de intensieve controles van de gemeente Noordenveld dan ook niet. ,,Wat is haar te verwijten als ze wordt aangetroffen?’’

Driest vermoedt bovendien dat Noordenveld op termijn niet kan vasthouden aan het verbod op permanente bewoning, dat in het verouderde park veel meer voorkomt. Hij refereerde aan een artikel in Dagblad van het Noorden waarin gemeente en provincie zinspelen op een ander beleid. Uitspraak binnen zes weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.