Hollandscheveld krijgt er 29 huizen bij

Hollandscheveld breidt uit. Aan De Oplegger wordt in oktober begonnen met de bouw van tien woningen. In totaal komen er 29 nieuwe huizen.

De woningbouw heeft jaren op zich laten wachten. Al in 2011 tekende de gemeente Hoogeveen, na lang praten over de invulling, een overeenkomst met de ontwikkelaar. De woningen zouden gebouwd worden door J.W. Schultink, maar dat bouwbedrijf ging in 2014 failliet.

Minder vraag naar woningen

Toch is dat volgens Joop Meulenkamp, eigenaar van ontwikkelaar Alveria Vastgoed BV uit Rolde, niet de reden dat het project lang heeft stilgelegen. ,,Het had vooral te maken met de economische omstandigheden’’, zegt Meulenkamp.

De vastgoedsector beleefde tijdens de crisis moeilijke jaren. ,,De vraag naar nieuwe woningen liep sterk terug.’’ Begin dit jaar dienden zich, ook in het Noorden, de eerste tekenen van herstel aan. Meulenkamp: ,,Mensen informeerden weer naar de mogelijkheden voor een nieuwe woning.’’

Inmiddels is volgens hem zo’n 70 procent van de huizen in plan De Oplegger verkocht. In juni is Kleine Weg- en Waterbouw uit Hollandscheveld begonnen met het bouwrijp maken van het nieuwbouwplan. De bouwweg, parkeerplaatsen en riolen worden gefaseerd aangelegd.

Starterswoningen

In het nieuwbouwplan komen vijftien rijtjeswoningen, acht twee-onder-een-kapwoningen en zes vrijstaande huizen. Volgens Meulenkamp zijn de prijzen, vanaf 154.000 euro, interessant voor starters. Koenen Bouw uit Emmen gaat de woningen bouwen.

Over het algemeen gaan de huizen naar mensen uit Hollandscheveld. ,,Ze vinden het prettig dat ze in de eigen plaats kunnen blijven wonen’’, zegt Meulenkamp. Hij laat ook woningen bouwen in plan Nooitgedacht. Deze nieuwbouwwijk ligt dichtbij Assen en aan de N33 bij Rolde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.