Hond Mannes glimt van trots op Asser stationsplein (+video)

Hond Mannes wordt geplaatst bij station Assen.

Eindelijk is de hond Mannes er. Na een lange wandeling vanuit Waddinxveen arriveerde het kunstwerk dinsdagmorgen in alle vroegte op het nieuwe Asser stationsplein. Daar gaat hij vanuit zijn mandje alle bezoekers van de Drentse hoofdstad welkom heten.

Eerste reacties op hond Mannes in Assen: ‘Wat een joekel!’
Lees verder

Mannes is een trouwe lobbes. De hond gromt en blaft niet en haart ook niet uit. Wanneer het zes meter hoge beest het echt goed naar de zin heeft, komen er stoomwolkjes uit zijn lichaam. Niets dan goeds dus, maar toch hield Mannes Assen een tijdlang in de greep.

Heftige discussie

Het imposante kunstwerk was langdurig onderwerp van heftige discussie. Die ging over de keus van het kunstwerk - waarom een hond en bijvoorbeeld niet iets met de TT - en later over de kleur van het beest. Zwart moest rood worden. Het werd bruin, een kleurcombinatie van mahonie en noten, en het moet gezegd: dat staat Mannes prima.

Mannes is een ontwerp van de kunstenaars Maurice Nio en Q.S. Serafijn uit Rotterdam. De hond is gemaakt door Doornekamp Woodspecials in Waddinxveen. Op werelddierendierendag 4 oktober is de onthulling.

Asser hond Mannes verschiet van kleur (+video)
Lees verder
Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.