Hond die gestolen werd in Rome terug bij baasjes

De vakantie van Bonnie Pot en Wim de Kok uit Buinen leek met de diefstal van hun camper in Rome op een drama uit te draaien. Hond Waus, een achtjarige schapendoes, zat namelijk ook in de camper. De hond is tot vreugde van de baasjes na tien dagen teruggevonden. Van de camper ontbreekt nog ieder spoor.

,,Dit is zo geweldig. Je hoopt zo dat de hond terugkomt. Er waren genoeg mensen die zeiden dat we Waus nooit weer zouden zien. Dit is een positieve afloop. We kunnen het niet geloven”, zegt Pot.

Donderdag kreeg het stel na bijna tien dagen de verlossende mededeling uit Rome dat Waus bij een asiel was gebracht. Vrijdag vertrekt het stel naar Rome om de hond op te halen.

Met de vondst van hun trouwe viervoeter komt er een goed einde aan een vakantie die door diefstal van de camper- een 18 jaar oude Volkswagen Transporter - op een drama dreigde uit te lopen. De hond werd namelijk met de kampeerauto ontvreemd.

Pot en De Kok bezochten de Italiaanse hoofdstad begin deze maand. Nadat ze een dag rond het Colosseum hadden gewandeld, gingen ze ‘s avonds op bezoek bij de ouders van de vriendin van hun zoon. De hond bleef achter in de camper. ,,Als we van tevoren hadden geweten dat de camper gestolen zou worden, hadden we ons wel duizend keer bedacht. Binnen twee uur is het gebeurd. De camper was weg en Waus zat er nog in. Dat was een schok.”

Na de diefstal van de camper zijn Pot en de Kok nog drie dagen in Rome gebleven. Er werd aangifte gedaan bij de politie en er werd met flyers gestrooid in de hoop de hond terug te krijgen. Een Romeinse krant berichtte over de verdwijning van camper en hond. De organisatie Dogs Included, die vakanties met de hond verzorgt, werd ingeschakeld. Via Facebook werd de oproep om uit te zien naar Waus iets van 18.000 keer gedeeld.

In Rome is de hond door mensen gevonden en naar het asiel gebracht. Daar werd de chip uitgelezen. Donderdagochtend kreeg Pot het verlossende telefoontje. De hond is in goede conditie gevonden, kreeg ze te horen. ,,We hebben veel geluk met Waus gehad.”

De camper is nog steeds spoorloos. ,,We hebben er wel naar gezocht, maar een VW Transporter kom je niet zo vaak tegen. We hadden net de distributieriem vervangen en hij reed als een trein. Alle spullen in de camper zijn vervangbaar. Onze hond is het belangrijkste en die hebben we terug”, zegt een opgeluchte Pot.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.