Hond in Borger dood door gif

borger Angelique Wolf uit Borger gaat aangifte doen bij de politie van vergiftiging van haar hond. De terriër pincher Duca lag donderdagochtend levenloos in zijn mand.

,,Mama! Duca beweegt niet.’’ Als ze die fatale boodschap van dochtertje Marjanne (9) herhaalt, krijgt moeder Angelique het opnieuw te kwaad. Ze kan nog steeds niet bevatten hoe iemand op het idee komt om een hond te vergiftigen. De symptomen laten aan de doodsoorzaak echter weinig ruimte tot twijfel over. ,,Hij had schuim op z’n bekkie en zijn buikje was blauw, paars en felrood.’’

De dierenarts bevestigde dat de hond door vergiftiging om het leven is gekomen. Het moet woensdagavond gebeurd zijn ter hoogte van de woning van het gezin bij het Hunzedal.

Het hele gezin is er kapot van. Na de terriër Donja (4) was Duca de jongste aanwinst in het gezin met vier kinderen. ,,We hadden hem net een jaar. Hij kwam als puppy. Vooral voor de kinderen is dit vreselijk.’’

De hond is inmiddels gecremeerd. Angelique Wolf: ,,Een medewerker schrok toen hij Duca zag. Zijn keel was verbrand er er kwam een vreselijke stank uit zijn bek.’’ Wolf hoopt dat de politie de zaak serieus neemt. Ze heeft namelijk aanwijzingen dat deze vergiftiging meer dan een op zichzelf staand incident is.

Bij de politie was gistermiddag nog niets bekend van aangifte.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.