Honden ravotten er lekker op los op nieuwe speelplaats in Assen

Groot, klein, bruin, zwart en wit. In goede harmonie ravotten zo’n 25 honden met elkaar in de hondenspeeltuin in Assen.

Dafne Schippers zou er als een van de snelste vrouwen ter wereld een hele kluif aan hebben om Maya bij te benen. Het 2-jarige teefje rent als een bezetene vier, vijf rondjes langs de uiterste rand van de hondenspeelplaats bij Dierenweide Valkenstijn in Assen. Daarna even op adem komen en verder maar weer. Tot baasje José Visscher haar aandacht trekt. Tijd voor een snoepje, even concentreren en over het behendigheidsparcours. Dan rennen maar weer.

,,Hier kan ze zich volledig uit leven. Heel fijn’’

Maya, rastype asbak en afkomstig uit Kroatië, geniet in de gistermorgen officieel geopende volledig afgerasterde hondenspeelplaats. En Visscher ook. ,,Dit is toch geweldig. Wanneer ik haar normaal los laat wil ze nog wel eens weg lopen. Maya is ondeugend. Hier kan ze zich volledig uit leven. Heel fijn.’’

Harmonie

Lekker ravotten en zich uitleven deden na de opening zo’n 25 honden. In goede verhouding met elkaar. Af en toe een snauwtje of opgetrokken lip om wat tandjes te tonen, maar dat was om even duidelijk te maken dat een beetje meer afstand soms wel gewenst was.

Een enkele hond koos zelf voor afstand. Zoals Marley, de beagle van Henri Jonkers. Marley volgde zijn jachtinstinct en liep eenzaam te snuffelen in de verste uithoek van de speelplaats. ,,Dat kan ie hier veilig doen’’, zegt Jonkers.

Jonkers is samen met Leonie van Baarsen initiatiefnemer van de hondenspeelplaats. De grond naast de dierenweide was beschikbaar en beheerder Jan Schra, die de officiële opening verrichtte, wilde wel meewerken. Via Mijn Buurt Assen werd 5000 euro subsidie verkregen om de speelplaats van afrastering, een behendigheidstraject, vuilnisbakken en een grote zandbak te voorzien.

De initiatiefnemers nemen het beheer op zich. Uiteraard met hulp van de hondenbaasjes. ,,Het is aan jullie om het netjes te houden’’, zei Jonkers bij de opening. Grijpers, schepjes en zakjes zijn beschikbaar om het grasveld vrij van uitwerpselen te houden. Want ook dat gaat gewoon door tijdens het spelen en ravotten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.