Honderden huizen in Emmerhout worden energieneutraal en gasloos gemaakt

Woningcorporatie Lefier en bouwbedrijf BAM tekenen vandaag het contract voor het energieneutraal en Nul op de Meter (NOM) maken van 169 woningen in de wijk Emmerhout in Emmen.

De woningen aan de Laan van de Eekharst, Laan van de Marel en Laan van het Kinholt krijgen onder andere een innovatieve isolatiegevel, zonnepanelen, een warmtepomp en een duurzaam ventilatiesysteem. Met deze verbeteringen kunnen de huizen volledig van het gas af. Ook krijgt een deel van de woningen een nieuwe badkamer, keuken en toilet.

Zoals het nu lijkt kan er in november begonnen worden met de grootschalige verduurzaming. Hans Vegter, projectmanager bij Lefier, is erg blij met de samenwerking tussen BAM Wonen en Lefier. ,,De plannen zijn rond. We zitten nu met bewoners aan tafel, zij kiezen uiteindelijk of ze akkoord gaan met de woningverbetering. Maar de meeste bewoners staan er positief in.’’

Het is niet voor het eerst dat in Emmerhout woningen energieneutraal worden gemakt. In 2016 werden al 38 woningen aangepakt aan de Laan van het Kinholt. Volgend jaar volgen nog eens een kleine honderd woningen, zodat er straks in totaal bijna 300 huizen een NOM-certificaat hebben.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.