Hongerige dieven beroven sportkantines Eext

Bij een voetbal- en tenniskantine aan de Jan Oostingweg in Eext is in de nacht van zondag op maandag ingebroken.

Bij de voetbalvereniging maakten de dieven enkele honderden euro’s buit. Uit de kantine van de tennisvereniging werd een klein geldbedrag gestolen. Ook deden de dieven zich er tegoed aan snoep en chips.

Opmerkelijk is dat Drentse sportkantines de laatste tijd vaker doelwit zijn van het dievengilde. Bij korfbalvereniging Leonidas in Noordwolde werd eind vorige week ingebroken. Daar plunderden hongerige dieven de twee vriezers van de vereniging. Eind vorige maand was de voetbalvereniging in Gasselternijveen voor de derde keer binnen een jaar tijd doelwit. Daar maakten de dieven kratten bier en wat sterke drank buit.

Politiewoordvoerder Anne van der Meer: ,,Je ziet steeds dat de buit zeer gering is, het gaat vaak om frisdrank of bier. De schade aan het pand is steeds vele malen groter.” Of er sprake is van een trend vindt Van der Meer nog te vroeg om te zeggen: ,,We weten niet of er een verband is, daar hebben we nog helemaal geen aanwijzingen voor. We zijn nu eerst bezig met het onderzoeken van de inbraken in Eext.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.