Hoofdkantoor Rabobank naar Raadhuisplein Emmen

De Rabobank in Emmen verhuist naar het Raadhuisplein. Begin 2018 hoopt de bank een nieuw hoofdkantoor te openen in het complex dat projectontwikkelaar Peter van Dijk aan de zuidzijde van het plein ontwikkelt.

De Rabobank Emmen-Coevorden is al jaren op zoek naar een nieuwe locatie voor het hoofdkantoor. De bank heeft het personeel nu verspreid over verschillende locaties in onder meer Emmen en Coevorden. Vastgoeddochter Rabo Vastgoed onderzocht veel mogelijke locaties in en rond het centrum, maar al die tijd bleef de locatie Raadhuisplein trekken, vertelt directievoorzitter Chéry Wortelboer. ,,We hebben vooral vanuit de klanten geredeneerd: wat zou voor hen de ideale locatie voor ons kantoor zijn? Dan is het Raadhuisplein de perfecte plek.’’

2000 vierkante meter ruimte

Projectontwikkelaar Peter van Dijk wil daar aan de zuidzijde – grofweg tussen zorgcentrum Holdert en supermarkt Albert Heijn in – een complex met winkels, kantoren en horeca bouwen. Het gebouw krijgt ook een parkeerkelder met 250 plekken. De onderhandelingen tussen de gemeente Emmen en Van Dijk zijn in een vergevorderd stadium. Naar verwachting gaan binnen afzienbare tijd voorstellen voor de grondexploitatie en de bouw van de nieuwe parkeerkelder – die door de gemeente wordt aangelegd – naar de gemeenteraad.

De Rabobank is een van de toekomstige huurders en belandt straks in het nieuwe, kloppende hart van het centrum. ,,En deze plek is goed bereikbaar met het openbaar vervoer en met de auto’’, vertelt Wortelboer. De bank krijgt eigen parkeerplekken in de parkeerkelder.

Globaal heeft de bank 2000 vierkante meter ruimte tot zijn beschikking op de begane grond en de eerste verdieping. De komende tijd wordt over zaken als indeling en inrichting nagedacht. ,,Onze medewerkers kunnen tegenwoordig overal werken, dus een klassiek kantoor zal het niet worden’’, stelt Wortelboer. ,,We willen echt aan de slag met het moderne werken. Misschien in de zin van een werkcafé, een open ruimte waar medewerkers met hun laptop achter tafeltjes zitten.’’

Trots van de regio

Ook wil Wortelboer proberen de trots van de regio zichtbaar te maken in het pand en er (internationale) projecten van de Rabo zelf in de etalage zetten. ,,We doen in Brazilië bijvoorbeeld veel zaken met koffiebranders. Dan zou het mooi zijn wanneer wij straks hun koffie schenken.’’

Overigens gaat de overeenkomst met Van Dijk verder dan alleen het nieuwe kantoor. Van Dijk kocht ook de huidige Rabobank aan de Wilhelminastraat. ,,Dat was een van de redenen waarom het allemaal wat langer duurde’’, vertelt Wortelboer. ,,We wilden uit maatschappelijk oogpunt niet dat dit pand leeg zou komen te staan en dan zou verpauperen.’’ Van Dijk maakt al plannen om het bankgebouw een nieuwe bestemming te geven. Daarbij mikt hij op een combinatie van wonen en werken. ,,We onderzoeken nu wat haalbaar is op deze plek’’, vertelt de ontwikkelaar.

Ondertussen blijven de Rabo-vestigingen in Coevorden en Klazienaveen gewoon open. ,,En we houden ook alle pinautomaten in stand’’, verzekert Wortelboer.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.