Hoofdpersoon verhaal asiel heeft een baasje

Jo, de hond die met metalen klemmen in het bos lag, heeft een nieuw baasje. De drie katten die ook in de krant stonden nog niet.

Vorige week bezocht Dagblad van het Noorden het Drents Dierentehuis Beilen, waar het door de zomerperiode druk is. Hoofdpersonage was de zwarte hond Jo, die door zijn baasje in het bos van Dwingeloo was achtergelaten. Jo lag met zijn poten vast in slangenklemmen. Voor de vrolijke hond was veel belangstelling. Inmiddels heeft hij een nieuw huis.

Katten met een foutje

Drie katten kregen een bijzonder plekje in deze krant. Zij wachten al lang op een nieuw baasje. Vooral voor Kareltje kwam veel belangstelling, maar de kater van 5 jaar zit nog steeds in het asiel. Hij heeft blaasgruis en is daardoor iets duurder en heeft speciaal voedsel nodig. Kareltje weet zelf uit welke voerbak hij moet eten. Het beestje is slim, sociaal en gaat graag even naar buiten.

Camea kreeg ook extra aandacht. Deze kat heeft wel eens een epileptische aanval gehad, maar functioneert nu prima. Ze komt graag bij je liggen en wil graag in een rustig huis wonen. Camea is ongeveer 7 jaar.

Wildebras Tijgertje moest naar een gedragstherapeut om met andere katten om te kunnen gaan. Dat is nu geen probleem meer. De 4-jarige kat houdt van actie, gaat graag naar buiten en is eigenzinnig.

In het Drents Dierentehuis in Beilen zitten momenteel ruim 270 katten en kittens op een nieuw baasje te wachten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.