Hoofdveld voetbalvereniging ACV tijdelijk een grote zandbak voor aanleg kunstgrasveld

De aanleg van het kunstgrasveld op het hoofdveld van voetbalvereniging ACV in Assen is begonnen. Net nadat de club met één punt te weinig degradeerde naar de Hoofdklasse.

Het begon met de klinkende promotie naar de derde divisie in 2017. De clubs die op zo’n niveau spelen, moeten aan hogere eisen voldoen. Niet alleen gaat dat om de kwaliteit van de spelers, maar ook het veld en de verlichting moeten in orde zijn.

Slechte veld debet aan degradatie

En daar schortte het nog aan op het hoofdveld van ACV, en dus trok de gemeente ongeveer 6 ton uit voor een nieuw kunstgrasveld en voorzieningen. Helaas komt dat veld net te laat: ACV is onlangs met één punt te weinig gedegradeerd naar de Hoofdklasse.

Bestuurslid Albert Velthuis zegt dat het slechte veld hieraan debet was: ,,In de herfst zijn veel trainingen afgelast vanwege het veld en was er te weinig capaciteit voor de meer dan 1000 leden. Het heeft zeker meegespeeld voor de kwaliteit van de selectie.’’ Maar de aanleg van het kunstgrasveld gaat deze maanden gewoon door.

ACV kiest voor TPE-rubber op het veld

Na het debacle over kankerverwekkende stoffen in rubbergranulaatkorrels die op kunstgrasvelden worden gebruikt, kies ACV voor TPE-rubber op het veld. Een woordvoerder van de gemeente: ,,Dat is schoon, veilig en duurzaam.’’

Ruben (12) zit in het eerste onder de 13 bij ACV en heeft dubbele gevoelens over kunstgras: ,,Aan de ene kant is het handig, want in de winter hoef je het niet echt te onderhouden. Aan de andere kant past echt gras bij een hoofdveld. Dat voelt anders.’’

Vanaf 8 september is het hoofdveld klaar voor actie.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.