Hoofdweg Klijndijk is een racebaan, vinden omwonenden

De oorzaak van het ongeluk dat vrijdag een 52-jarige inwoner uit Odoorn het leven kostte, is nog onbekend. De politie doet onderzoek.

Of het grind op de weg vanwege een nieuwe asfaltlaag er iets mee te maken heeft, is niet duidelijk. Het slachtoffer reed via de Hoofdweg vanuit Odoorn Klijndijk binnen toen het gebeurde. Twee omwonenden noemen de Hoofdweg een racebaan waar veel te hard wordt gereden. ,,Mijn man was als eerste ter plekke’’, zegt een van hen. Het slachtoffer moet volgens haar bij een inhaalmanoeuvre in de slip zijn geraakt. ,,Een mevrouw vertelde dat ze in haar buitenspiegel een auto naast zich zag opdoemen.”

Gemeente geeft niet thuis

Volgens de bewoonster is het een wonder dat daar niet eerder ernstige ongelukken zijn gebeurd. De verkeersdrempel aan de rand van de kom van Klijndijk heeft volgens haar nauwelijks effect. ,,We hebben vaak geklaagd bij de gemeente, maar die heeft er nooit wat mee gedaan.’’

Haar buurvrouw sloeg in januari alarm bij de gemeente. ,,Een auto met aanhanger reed zo hard over die drempel dat de achterklep van de aanhanger vloog.’’ Meer dan een ontvangstbevestiging kreeg ze niet.

Angst voor de toekomst

Beide omwonenden hebben het gevoel dat de gemeente Emmen Klijndijk niet serieus neemt. Ze vrezen dat het van kwaad tot erger wordt als de afslag Emmen-Noord in de N34 plaatsmaakt voor een nieuwe ongelijkvloerse kruising bij Klijndijk. ,,Dan wordt Klijndijk een doorvoerhaven.’’

Woordvoerder Peter Beukers meldt dat de klacht van de bewoonster ‘inhoudelijk nog in behandeling is’, maar dat de gemeente geen reden ziet de drempel weg te halen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.