'Hoogeveen Live is ideaal om eens lokale bands te zien spelen'

De Tamboer staat op 10 september bol van de bands tijdens de tweede editie van Hoogeveen Live. Arjen van den Hof, een van de initiatiefnemers, vertelt over het passieproject.

Voor mensen die niet bekend zijn met het festival, wat is Hoogeveen Live?

„Hoogeveen Live is een grotendeels indoor festival met zestig bands die allemaal een link met de gemeentes Hoogeveen of De Wolden hebben. Een bandlid die in een van de gemeenten woont of werkt, bijvoorbeeld. Iedere muzikant uit de omgeving kan bij ons aankloppen en krijgt een plekje. Het festival duurt van één uur ‘s middags tot één uur ‘s avonds en de bands worden verdeeld over zeven podia, waarvan één buitenpodium.”

Hoe is het festival ontstaan?

„Ik heb vroeger zelf veel in bands gespeeld en dan kom je vaak problemen tegen. Muzikanten willen wel spelen, maar kunnen het niet omdat er geen podium is, of omdat het niet professioneel is. Door Hoogeveen Live is het voor lokaal talent mogelijk om op een professionele manier en voor een groot publiek te kunnen optreden.”

Wat is er nieuw dit jaar?

„Het idee was om een 's morgens een kids stage neer te zetten, voor artiesten tot zestien jaar. We hadden de flyers en posters al ontworpen, maar we hadden maar één aanmelding. Die draait nu gewoon mee in het normale programma. Verder hebben we net als vorig jaar een markt, alleen nu zijn alle kraampjes muziek gerelateerd. Vorig jaar stond er bijvoorbeeld ook iemand onderbroeken te verkopen, dat hebben we nu niet.”

Wat voor muziek wordt er gespeeld?

„We hebben muziek van A tot Z. We hebben twee jazzorkesten, een zestal dj's, country, singer-songwriters, rock, metal, feestmuziek. We hebben muzikanten van vrijwel alle genres. Die hebben we niet per genre over de podia verdeeld, dus alles loopt door elkaar.”

Hoeveel bezoekers verwachten jullie?

„Vorig jaar jaar hadden we ongeveer 3500 bezoekers. Nu verwachten we vier, vijfduizend bezoekers.”

Hoeveel kost de kaartjes?

„Het is helemaal gratis. Het festival wordt gesubsidieerd door de gemeente, mede doordat alle acts zijn gerelateerd aan Hoogeveen en de Wolden. De bands doen ook belangeloos mee, ze krijgen alleen wat consumptiebonnen. Zo houden we het laagdrempelig. Het is ideaal om eens lokale bands mee te zien spelen.”

Wat zijn een paar aanraders?

„Daar laat ik me maar niet over uit. Wat ik leuk vind, vindt een ander misschien niet zo geweldig. Iedereen doet z'n ding en iedereen is goed op z'n eigen manier.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.