Hoogeveen Meets AZC wint Held van het jaar

De Stichting Hoogeveen meets AZC is door JCI Het Hooghe Veen uitgeroepen tot Held van het Jaar.

Hoogeveen meets AZC zet zich in om de relatie tussen inwoner en bewoner van het azc in de Grittenborgh in Hoogeveen te verbeteren. Wethouder Erik Giethoorn reikte de prijs voor Held van het Jaar aan de stichting uit.

In oktober organiseerden de vrijwilligers van de stichting een zaalvoetbaltoernooi waar bewoners van het azc en inwoners samen sportten. Zondag houden zij opnieuw een zaalvoetbaltoernooi in sporthal Trasselt in Hoogeveen.

De stichting is verder van plan een site op te zetten waardoor de initiatieven van Hoogeveners en de behoeften van asielzoekers samen worden gebracht en op elkaar worden afgestemd. Zo moet er onderling meer begrip voor elkaar ontstaan. Het duurzame karakter van de stichting vond de vakjury een voorwaarde voor de titel Held van het Jaar. Het blijft met dit platform niet bij één of enkele activiteiten.

JCI is een landelijk netwerk van mensen die samen maatschappelijke initiatieven uitvoeren. Het Hooghe Veen is de lokale kamer van de JCI in Hoogeveen. Elke maand zetten zij een initiatief in het zonnetje door het tot Held van de Maand te bekronen. Een van die maandhelden wordt uiteindelijk Held van het Jaar. De prijzenpot bestaat uit een oorkonde en een delicatessenmand.

Juryvoorzitter Kalina Pruntel vertelde dat de jury er snel uit was. Elk jurylid had Hoogeveen Meets AZC afzonderlijk van elkaar op nummer 1 gezet.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.