Hoogeveen bakt, met 34 deelnemers

Aan de eerste editie van Heel Hoogeveen Bakt doen zaterdag 34 deelnemers mee. Initiatiefneemster Alie van Dalfsen-Spoelder is ‘erg tevreden’.

,,Heel mooi dat meteen al zoveel mensen meedoen’’, zegt de Fluitenbergse, die zich heeft laten inspireren door het immens populaire tv-programma Heel Holland Bakt van omroep Max.

De deelnemers komen vooral uit de gemeente Hoogeveen, weet Van Dalfsen-Spoelder. ,,Maar er is ook een deelnemer uit Harderwijk.’’ De meeste bakkers zijn vrouw. Een viertal mannen is van de partij. Zij allen maken zich op voor een taartenbakwedstrijd in de Tamboerpassage. De deelnemers moeten tussen 11.00 en 12.00 uur hun baksel inleveren, waarna rond 15.00 uur de winnaar bekend is.

De taarten worden onderworpen aan het oordeel van een deskundige jury met als boegbeeld Sarena Solari uit Muntendam. Zij wist de editie 2015 van Heel Holland Bakt te winnen. Daarnaast jureren regionale bekendheden, onder wie meesterkok Jarno Eggen van restaurant De Groene Lantaarn en vier bakkers uit Hoogeveen. Kinderen hebben hun eigen wedstrijd, zij gaan cupcakes versieren.

In de Tamboerpassage staan ook zo’n 25 stands met kookgerelateerde producten. Na afloop mag men proeven van de ingestuurde taarten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.