Hoogeveen doet gebruikers parkeerapp tientje cadeau

De gemeente Hoogeveen wil het mobiel parkeren stimuleren. Komende maand krijgen app-gebruikers 10 euro parkeertegoed cadeau.

Stimuleren

Mobiel parkeren werd een jaar geleden geïntroduceerd in Hoogeveen. Door in en uit te checken met de telefoon (via de app, sms of even bellen) betaalt de automobilist achteraf en alleen voor de werkelijke parkeertijd.

Hoogeveen wil het mobiel parkeren stimuleren, omdat het mes volgens de gemeente aan twee kanten snijdt. ,,Klanten hoeven niet meer in de rij te staan bij de parkeerautomaat, ze betalen achteraf per geparkeerde minuut, dus niet te veel en ook niet te weinig, hebben door het achteraf betalen geen stress en er is geen kans op een parkeerboete’’, laat gemeentelijk woordvoerder Niek van der Veen weten.

Niet zomaar

Cadeautjes worden niet zomaar weggegeven. Voor de gemeente zitten er ook voordelen aan het mobiel parkeren. ,,We hebben geen kosten voor pintransacties en muntgeldverwerking, minder slijtage van en onderhoud aan parkeerautomaten en minder administratieve handelingen, want de providers van de apps incasseren het parkeergeld voor de gemeente’’, aldus Van der Veen.

Hoogeveen vindt het van goed gastheerschap getuigen het mobiel parkeren breed onder de aandacht te brengen. ,,Wij staan voor klantvriendelijkheid en daarom bieden we mensen de kans dit product gratis uit te proberen. Aan de andere kant: hoe minder kosten, hoe lager het parkeertarief. En ons tarief is al het laagste van Drenthe.’’

Van de 10 euro die mensen cadeau krijgen, komt 5 euro van de gemeente en 5 euro van een van de vier providers die de mobiele parkeerapps aanbieden. Op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 juni zijn de betreffende aanbieders aanwezig in het centrum van Hoogeveen voor het geven van tekst en uitleg. Wie zich op een van deze dagen laat informeren en de betreffende app installeert, kan rekenen op het parkeertegoed.

Kenteken invoeren

Wie mobiel parkeert, moet eenmalig zijn of haar kenteken invoeren. Parkeerwachten scannen het nummerbord en kunnen zo zien of iemand wel of niet heeft betaald. Om de ‘meter’ te laten stoppen, moeten mensen niet vergeten uit te checken.

Gebruikers van de apps betalen hun parkeerkosten op vaste momenten: eens per maand of tweewekelijks. De betaalfrequentie is afhankelijk van de aanbieder.

Behalve in Hoogeveen kan ook in Emmen en Meppel mobiel worden geparkeerd. Meppel biedt deze mogelijkheid sinds eind vorig jaar.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.