Hoogeveen heeft zijn eigen ’Karel Appel’

Harma Wierbos, de Karel Appel van Hoogeveen. FOTO DVHN/HARALD BUIT

Harma Wierbos mag zich de Karel Appel van Hoogeveen noemen. Haar kleurrijke kunstwerk kreeg de meeste stemmen van het publiek.

De wedstrijd die dit jaar in Hoogeveen werd opgezet rond de tien jaar geleden overleden kunstenaar Karel Appel was populair. Tientallen kunstenaars meldden zich aan. In de etalages van diverse winkels kon het publiek zien op welke wijze Appel de kunstenaars, ruim zestig volwassenen en dertig kinderen, had geïnspireerd.

Volgens kunstschilder Geert Oldenbeuving, initiatiefnemer van de wedstrijd, heeft Appel bij veel mensen iets losgemaakt. Hij roemde de uiteenlopende creativiteit en passie van de deelnemende kunstenaars. ,,We kunnen trots op dit Appeljaar terugkijken.’’ Oldenbeuving reikte de door hem zelf gemaakt Appelbokaal uit aan de winnares. Tweede werd Rik Oostenveld. Nadia Hekker legde beslag op de derde plaats.

loading
Het winnende kunstwerk.

Decorschilder Ernie Gerrits

De expositie van de decorstukken is te zien tot 16 november op dinsdag t/m vrijdag tussen 11.00 en 15.00 uur. In deze periode kan men zich aanmelden voor een rondleiding langs de decorstukken. Op de slotdag geeft restaurator Michel van de Laar (bekend van tv-programma Het geheim van de meester) een lezing over Karel Appel.

menu