Hoogeveen moet van ombudsman excuses aanbieden aan notoire klager

Hoogeveen wil voorlopig niet reageren op een uiterst kritisch rapport van haar ombudsman. Die riep de gemeente op een klager excuses aan te bieden.

Uitkeringsgerechtigde Daniël Luysterburg diende tussen oktober en juni in totaal zeven klachten in tegen de gemeente Hoogeveen. Zes ervan zijn volgens de gemeentelijke ombudsman te laat in behandeling genomen. Klachten mogen ook niet worden afgehandeld door de betrokken ambtenaren zelf; dat is bij een van de door Luysterburg ingediende bezwaren wél gebeurd.

De ombudsman heeft het in zijn rapport over ‘niet behoorlijk’ handelen. Bij de behandeling van een van zijn klachten is Luysterburg zelfs ‘ernstig in zijn rechten tekort gedaan’, vindt hij.

Langlopende ruzie

De gemeente wil op dit moment niets kwijt over het rapport, laat woordvoerder Hans Vonk weten. ,,B en W moeten het stuk nog bespreken. Als dat is gebeurd, gaat er eerst een reactie naar de ombudsman.”

Luysterburg ligt al jaren in de clinch met de gemeente Hoogeveen. Hij ging een aantal keren flink over de schreef en stuurde de gemeente onder meer een brief met ontlasting. De gemeente deed aangifte. Mei dit jaar werd de man veroordeeld tot zes weken voorwaardelijk.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.