Hoogeveen sluit Club Aces na vondst drugs

De gemeente Hoogeveen heeft per direct café Club Aces aan de Grote Kerkstraat in Hoogeveen gesloten, nadat de politie er in de nacht van zaterdag op zondag bij een inval drugs aantrof.

De politie ging het etablissement rond twee uur vannacht binnen en sloot direct alle toegangen af, bevestigt woordvoerder Ernest Zinsmeyer van de politie. Vervolgens werden alle 38 aanwezigen onderzocht op het bezit van drugs. Bij zes bezoekers van Club Aces werden verdovende middelen aangetroffen, voornamelijk hennep en cocaïne. ,,In een enkel geval ging het duidelijk om een handelsvoorraad’’, zegt Zinsmeyer.

Van het pand werd al langer vermoed dat er in verdovende middelen werd gehandeld. De politie heeft geen aanhoudingen verricht, maar een deel van de 38 bezoekers zal laten worden verhoord. Ook de eigenaar van het café is niet aangehouden.

Zes maanden dicht

Volgens woordvoerder Hans Vonk van de gemeente Hoogeveen is het café nu verzegeld en gaat het voor zes maanden dicht. Hoogeveen hanteert hetzelfde strenge beleid ten aanzien van drugs als Emmen. Daar werden onder burgemeester Cees Bijl tientallen woningen en bedrijfspanden gesloten. ,,Om een waterbedeffect te voorkomen hanteren veel Drentse gemeentes nu hetzelfde beleid’’, zegt Vonk. Hoogeveen doet dat sinds 2014.

Het is niet voor het eerst dat een etablissement in Hoogeveen op last van de burgemeester wordt gesloten. Eerder onderging jongerencentrum Goodfellaz eenzelfde lot, enkele jaren geleden

Schandalig

Eigenaar van Aces is Sijmen Siy. Die slaapt op zondagmorgen nog maar zijn vrouw Jeanet is niet verbaasd. ,,Het is echt schandalig. Vanaf de eerste dag dat Loohuis hier burgemeester is heeft hij het op ons gemunt. Heeft hij gezegd dat Aces dicht gaat. Nou, hij heeft gewonnen hoor. Ik zal hem morgen feliciteren.’’ De eigenaren van Aces en de burgemeester hebben maandag een gesprek over de sluiting. Volgens Siy heeft het café ook al 21.000 euro aan boetes moeten betalen, de afgelopen jaren.

Jeanet Siy vindt dat er vrij weinig is gevonden. ,,En ook nog voornamelijk bij klanten. Een jointje hier, een pilletje daar.’’ Uit een handgeschreven lijst van de politie blijkt ook dat er ‘zes wikkels met vermoedelijk cocaïne’ zijn aangetroffen. Verder werd er een 14-jarige onder invloed aangetroffen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.