Hoogeveen verwacht over 2016 plus van 4,5 miljoen euro

Hoogeveen verwacht aan het einde van dit jaar 4,5 miljoen euro over te houden. Het college baseert zich daarbij op een financiële tussenrapportage.

Het gaat om de zogeheten Gemeente Rapportage (Gemrap), de tweede van dit jaar. Bij de eerste rapportage was nog rekening gehouden met een overschot van 1,8 miljoen euro. Over 2016 was een overschot van 234.000 euro begroot. De begroting 2016 van de gemeente Hoogeveen omvat ongeveer 165 miljoen.

Volgens het college van B en W wordt het overschot onder meer veroorzaakt doordat de kosten voor Jeugdhulp en de Wmo lager uitpakken dan begroot. Ook wordt op basis van de meicirculaire van het Rijk een hogere bijdrage uit het Gemeentefonds verwacht. De meicirculaire informeert de gemeenten over de omvang en de verdeling van de algemene uitkering, de integratie-uitkeringen en de decentralisatie-uitkeringen.

In de Gemeente Rapportage wordt de raad geïnformeerd over de uitvoering van de begroting en de eindejaarsverwachting op basis van de eerste acht maanden van dit jaar. Pas bij de jaarrekening, begin volgend jaar, wordt duidelijk of er een overschot of een tekort is.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.