Hoogeveense appmaker breidt uit naar buitenland

Het Hoogeveense bedrijf AppWays, dat informatieve smartphone-apps voor bedrijven ontwikkelt, breidt uit naar België en Ierland.

Mike de Goede, de 21-jarige oprichter uit Hoogeveen: „Niemand is zo snel en goedkoop als wij.” Zijn bedrijf maakt volgens De Goede inmiddels tussen de twintig tot dertig apps per maand. Vaak duurt de ontwikkeling ongeveer twee weken. AppWays maakte onder meer de app van de Makro.

Eind april opent het bedrijf een vestiging in België, in de eerste week van mei volgt een vestiging in Ierland. Deze vestigingen bestaan alleen uit verkoopafdelingen, alle apps worden in Hoogeveen en Amsterdam ontwikkeld. Volgens De Goede is voor de landen gekozen omdat er daar „geen aanbieders zijn die doen wat wij doen. Waar concurrenten al snel vier- of vijfduizend euro vragen, doen wij het voor tien keer minder. We gaan de markt daar opschrikken.”

AppWays maakt gebruik van een systeem waarbij apps uit al bestaande onderdelen worden opgebouwd, als het ware „als legosteentjes”, zegt De Goede. Dat maakt het ontwikkelen snel en goedkoop, aldus de ondernemer. Apps zijn daardoor minder toegespitst op de specifieke wensen van een klant, maar volgens De Goede is dat meestal geen probleem.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.