Hoogeveense zakenman bouwt 162 peeskamers in Utrecht

Projectontwikkelaar BeJa Accommodaties uit Hoogeveen gaat in Utrecht 162 peeskamers bouwen.

De nieuwe Utrechtse prostitutiezone met de naam Nieuwe Zandpad kost 5 miljoen euro en moet begin 2017 klaar zijn.

De 55-jarige Jaap Slomp las in de krant dat de gemeente Utrecht ondernemers zocht die de nieuwe prostitutiezone wilden bouwen. ,,En dat leek ons wel wat”, zegt Slomp in het stadskantoor van de gemeente Utrecht. Daar heeft hij net met burgemeester Jan van Zanen een presentatie gegeven over de plannen.

,,Mijn vrouw vroeg me wel wat ik nou weer van plan was. We beseffen natuurlijk dat dit een risicovolle onderneming is, maar een beetje risico hoort bij het ondernemerschap.”

BeJa heeft in het Noorden veel ervaring met projectontwikkeling, met name in kantoren en huizen. Het bouwen van een prostitutiezone klinkt als iets compleet anders. Maar dat is het volgens Slomp niet. ,,We bouwen gewoon en zoeken daar een huurder bij.” Dat klinkt gemakkelijker dan het is. Er zijn minimaal vijf exploitanten nodig om de 162 kamers voor de sekswerkers te exploiteren. Iedere exploitant mag maximaal 32 kamers exploiteren. ,,Op die manier voorkomen we een monopolieposititie, zoals dat in de oude situatie op het Zandpad het geval was”, zegt burgemeester Van Zanen. De burgemeester is enthousiast. ,,Dit plan lijkt naar de stand van nu het best mogelijke. We willen dat sekswerkers op een veilige manier hun werk kunnen doen.”

Interesse vanuit de markt in het Nieuwe Zandpad lijkt er in elk geval volop te zijn. BeJa is in gesprek met acht mogelijke exploitanten. In het voorjaar van 2017 moeten de eerste 64 ramen opengaan, aan het einde van het jaar volgen de overige sekskamers. In augustus begint het kappen van de bomen en het bouwrijp maken van de grond.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.