Hoogevener krijgt werkstraf voor zware mishandeling dronken man

Een 27-jarige man uit Hoogeveen moet voor een zware mishandeling als straf 120 uur werken. De man sloeg op 6 april van vorig jaar in zijn woonplaats een dronken man een gebroken kaak en jukbeen.

De beschonken man liep zwalkend over de straat en botste tegen de spiegel van een passerende auto. De bestuurder sprong uit zijn wagen, rende op de onfortuinlijke voetganger af en sloeg hem meermalen op het hoofd. Daarna werd het slachtoffer naar de auto met de gebroken spiegel gesleept en kreeg hij nogmaals rake tikken in zijn gelaat. Vervolgens eiste de Hoogevener een schadebedrag van honderd euro op. Het slachtoffer betaalde meteen.

De Hoogevener beweerde dat hij werd aangevallen en dat hij slechts terugsloeg. Hij wist echter niet dat de matpartij door een camera was vastgelegd. De 'ronduit schokkende' beelden lieten volgens de rechter in Assen zien dat de zwalkende voetganger werd aangevallen en als enige vuistslagen incasseerde. De Hoogevener stelde zijn verhaal bij na het zien van deze beelden. Hij had spijt van zijn 'domheid', zei de man.

Naast de werkstraf moet de man het slachtoffer een schadevergoeding van bijna 1500 euro betalen. De Hoogevener had voor een eerdere geweldpleging nog een oude werkstraf van zestig uur op de lat staan. Die uren moeten eveneens door de man worden gewerkt.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.