Hoogevener slaat handen voor ogen na strafeis voor keel dichtknijpen ex-vriendin (drie jaar cel)

Voor een poging tot doodslag op zijn toenmalige vriendin is tegen een 36-jarige man uit Hoogeveen drie jaar gevangenisstraf geëist. Hij heeft volgens de officier van justitie de keel dichtgeknepen van de vrouw.

Na het stappen in de nacht van 23 op 24 juni vorig jaar stond hij volgens de officier van justitie zijn vriendin op te wachten. ,,In de slaapkamer heeft hij mij aangevallen, in het gezicht geslagen”, heeft zij verklaard. ,,Ze vlucht weg. Hij komt haar achterna in zijn onderbroek. Ze wil naar haar moeder. Maar gaat terug omdat zij haar tas met telefoon en andere spullen niet heeft.”

Slachtoffer denkt dat ze dood gaat

Volgens de officier heeft hij haar in de portiek tegen de trap gegooid. Hij heeft meerdere keren geprobeerd om haar te wurgen. ,,De tweede wurgpoging gebeurt als zij op bed is gegooid. Hij zit bovenop haar. Hij knijpt haar keel dicht. Ze voelt dat zij geen lucht meer krijgt en denkt dat ze dood gaat. Door van zich af te slaan, weet ze te ontkomen.”

Buiten wordt de vrouw compleet overstuur opgevangen door een agent. Buren hadden de politie gebeld: .,,Ze horen de vrouw roepen: hou op. Stop. De buren hebben verklaard dat het leek of iemand door de hele kamer werd gegooid. Ze hoorden de vrouw krijsen en gillen. Dan besluiten ze de politie te bellen.”

Blauwe plekken en striemen in de hals

In haar hals zaten aan beide kanten blauwe plekken en striemen. Ze had een grote bloeduitstorting bij haar borst en verwondingen aan haar bovenbeen. ,,De GGD-arts stelt dat hij nog niet eerder zo duidelijk letsel heeft gezien van een poging tot verwurging.” De man, die al vaker is veroordeeld, was zwaar onder invloed van alcohol en cocaïne. De Hoogevener zei in zijn laatste woord: ,,Ook al kan ik me niets herinneren, wil ik toch zeggen dat het me spijt.” De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.