Hoteloplichters in de kraag gevat

Twee mannen (38 en 32 jaar) zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn donderdagmiddag in een hotel in Emmen aangehouden op verdenking van oplichting en flessentrekkerij.

De mannen deden zich voor als werknemers van een bedrijf. Zij zouden opdracht hebben om in verband met werkzaamheden in de omgeving tot 16 mei in een hotel aan de Hoofdstraat in Odoorn te verblijven. Op die datum waren beide mannen spoorloos verdwenen, zonder hun rekening te betalen.

Een medewerker zag het duo donderdagmiddag ter hoogte van het busstation in Emmen lopen. Hij stelde een onderzoek in en kwam erachter dat de oplichters zich in een hotel in Emmen bevonden. Hij schakelde direct via 112 de politie in die de beide verdachten in het hotel aanhielden.

Spoor van schulden

Uit onderzoek blijkt dat de mannen een spoor van schulden bij horecabedrijven hebben achtergelaten. In Emmen zijn nog twee horecabedrijven de dupe zijn geweest van de oplichters. Ook in het zuiden van het land, in Venray, Roermond en Oss werden hotels slachtoffer van de mannen. De schade loopt in de tienduizenden euro’s.

De politie sluit niet uit dat er nog meer bedrijven het slachtoffer zijn geworden van de oplichtingspraktijken van de beide verdachten.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.