Hotels rond Emmen vol dankzij Wildlands

Hotels in Emmen en omgeving zijn in de meivakantie tot de nok toe gevuld, mede dankzij het nieuwe themapark Wildlands.

Dat bevestigen verschillende hoteldirecteuren. Het beeld wordt versterkt door grote hotelsites als Booking.com en Hotels.nl, waar kamers voor de komende tien dagen slechts mondjesmaat te krijgen zijn.

Volgens eigenaar Hans ten Cate van het gelijknamige kunsthotel aan de Noordbargerstraat, op een steenworp afstand van Wildlands, is de bezetting deze week zo’n 70 procent en volgende week naar verwachting 100 procent. ,,En ik denk dat zo’n 40 procent van de bezoekers dan voor de dierentuin komt. We hebben speciale Wildlands-arrangementen, vandaar.’’

Zeelanders

Volgens Ten Cate is een opvallend groot deel van de bezoekers de komende dagen afkomstig uit de provincie Zeeland. ,,Heel raar is dat ook niet: als je drie uur in de auto hebt gezeten ga je niet dezelfde dag weer terug. Die boeken hier één of twee nachten.’’ Het gaat volgens Ten Cate zowel om oudere echtparen als gezinnen met kinderen.

Directeur Marijke Maatkamp van Hampshire Hotel aan de Van Schaikweg schetst eenzelfde beeld. Net als Ten Cate heeft ook Hampshire het voordeel dat het op loopafstand van Wildlands zit. ,,Je kunt goed merken dat zo’n nieuw park toeristen aantrekt, veel meer dan vorig jaar met Dierenpark Emmen’’, zegt Maatkamp. ,,Van de tien dagen meivakantie verwachten we zes dagen een 100 procent-bezetting, twee dagen 80 procent en twee dagen 60 procent. Een dag na de opening door de koning zijn we een actie begonnen. Dat heeft ons zoveel reserveringen opgeleverd dat mensen ons hotel nu sowieso wel weten te vinden.’’

Drukbezet

Ook Center Parcs Sandur, Stads Hotel Boerland en Hotel Emmen van der Valk, bij Nieuw-Amsterdam, hebben te maken met een grote bezetting op en rond de meivakantie. Manager Ton Duivenvoorde van Van der Valk, tevens voorzitter van de afdeling Emmen van Koninklijke Horeca Nederland, was niet bereikbaar voor een reactie. Maar een rondgang op onder meer Hotels.nl en Booking.com bevestigt het beeld. Opvallend is ook dat veel mensen daar in hun recensie een link met Wildlands leggen. Ook lijken hotelbezoekers steeds positiever te worden over Emmen als winkelstad.

Officieel hebben alle scholen in Nederland volgende week meivakantie, maar veel gemeenten en scholen geven er een eigen draai aan. Zo hebben de middelbare scholen in Emmen deze week al vakantie en de lagere scholen de komende twee weken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.