Huising volgt Klaver op als voorzitter Emmen Vlinderstad

De ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad heeft een nieuwe voorzitter. Sinds maandagavond is de voorzittershamer in handen van Jan Dirk Huising.

De 64-jarige Huising volgt voormalig Emmer CDA-wethouder Henk Klaver op, die zo’n twee jaar lang voorzitter was. Huising werkte tientallen jaren op het Emmer gemeentehuis. Hij begon in 1969 als tekenaar op de afdeling stedebouw en deed dit werk op twee korte periodes na tot medio dit jaar. De laatste periode als ambtenaar was hij actief om oplossingen te zoeken voor de leegstand in het Emmer centrum.

,,Jan Dirk voelt zich zeer betrokken bij Emmen, weet goed wat er in Emmen speelt en is een bindende figuur’’, zegt Jos Schomaker, bestuurslid van Emmen Vlinderstad. Ronald Grevink van horecazaak Markant was maandagavond tijdens de ledenvergadering in Hotel Ten Cate naast Huising de tweede nieuwkomer die in het bestuur werd gekozen. Ronald van Peer (van Jan van Peer), Jos Schomaker (van Schomaker Mannenmode) en Jeroen Bakker (van Bakker Bart) werden herbenoemd. Behalve Klaver zwaaiden ook Roelinus Reurink (voormalig medewerker Wildlands) en Mark Lozeman (IJssalon Toscana) af.

In de hoop dat hierdoor het ledental gaat groeien, werd ook besloten om de contributie van Emmen Vlinderstad terug te brengen van 100 naar 0 euro per jaar. Nu is nog geen kwart van de pakweg 400 ondernemers in het centrum lid. Deze leden beslisten desalniettemin over de besteding van alle gelden die via reclamebelasting bij een aparte stichting binnenkwamen. Door geen contributie meer te heffen, hoopt het Vlinderstad-bestuur op meer leden en meer draagvlak voor acties om het centrum te promoten en te verlevendigen. Per jaar komt er hiervoor zo’n 180.000 euro binnen in de vorm van reclamebelasting.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.