Hunebedcentrum Borger heropent na Pinksteren (en verlaagt de ticketprijzen)

Het Hunebedcentrum met keientuin in Borger. Foto: Marcel van Kammen

Het Hunebedcentrum in Borger is vanaf dinsdag 2 juni weer toegankelijk voor publiek.

Als gevolg van de coronacrisis was het museum twee en een halve maand dicht. ,,Het is puzzelen geweest en het heeft ons veel denkwerk gekost, maar dankzij de inzet van ons team kunnen we volgende week open”, zegt directeur Harrie Wolters.

Online tickets kopen

Het Hunebedcentrum moet zich net als andere musea aan de RIVM-maatregelen en het Museum-protocol houden. Dat betekent dat bezoekers net als bij andere musea vooraf online hun toegangsbewijs dienen te kopen. Dat bezoek kan dan alleen plaatsvinden op een vaste, toegewezen tijd.

,,Spontaan bezoek is even van de baan, met met dit ticketsysteem kunnen we onze bezoekers eenvoudig van kaarten voorzien. Dat is even wennen, maar het is niet anders. Aan de balie worden geen tickets verkocht.”

Ticketprijs verlaagd

Het Hunebedcentrum heeft de ticketprijzen verlaagd van 12,50 naar 8 euro. Voor kinderen tot en met elf jaar geldt een toegangsprijs van 5 euro, in plaats van 6,25.

Niet alles in het museum is vanaf 2 juni te zien. ,,Een deel van de expositie is niet meer toegankelijk, omdat daar de 1,5 meter afstand niet gewaarborgd kan worden. Ook zijn enkele interactieve spellen afgesloten voor het publiek”, zegt Wolters.

Coronaproof-speurtocht

Het museum houdt dagelijks vertellingen en demonstraties in het Oertijdpark over de prehistorie. Ook heeft het Hunebedcentrum een coronaproof-speurtocht ingericht. Wolters: „Hoe ongewis de toekomst ook, wanneer je bezig bent en onderneemt, zie je toch steeds weer nieuwe uitdagingen en mogelijkheden.”

Nieuws

Meest gelezen

menu