Hunebedcentrum blij met uitspraak Raad van State

De gemeenteraad van Borger-Odoorn heeft het Hunebedcentrum voldoende beperkt in de mogelijkheden tot het bedrijven van horeca.

Dat heeft de Raad van State bepaald. Stichting Leefbaar Noord-Oost Borger (SLNOB), een organisatie van mensen die in de buurt van het museum wonen, krijgt daarmee nul op het rekest. SLNOB maakte in het voorjaar van 2014 bezwaar tegen het bestemmingsplan ‘Hunebedcentrum’. Dat maakte onder meer de weg vrij voor het houden van negen evenementen per jaar, uitbreiding van het parkeerterrein en openstelling van het restaurant tot 22.30 uur.

In een tussenuitspraak in juli 2015 vond de Afdeling bestuursrechtspraak dat er te weinig beperkingen waren voor horeca en sommeerde de gemeenteraad de voorschriften aan te scherpen. Dat deed de raad op 26 november. Zo zijn feesten en partijen na de aanpassing niet meer toegestaan. SLNOB was nog niet tevreden en ging in beroep. Volgens de Raad van State ten onrechte. Samengevat komt het er op neer dat het bestemmingsplan nu in aangepaste vorm de eindstreep heeft gehaald.

Adjunct-directeur Harrie Wolters reageert opgelucht: ,,Hier was het wachten op. Nu gaan wij snel aan de slag met de uitbreiding van de parkeergelegenheid naar 120 plaatsen. Dat hopen we nog voor de zomer af te ronden.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.