Hunebedcentrum in Borger krijgt eigen postzegel: voor bezoekers én verzamelaars

Het Hunebedcentrum met keientuin in Borger. Foto: Marcel van Kammen

Het Hunebedcentrum in Borger is vereeuwigd op een eigen postzegel.

Die is per stuk (0,81 euro) of per vel van tien stuks te koop in de winkel van het museum, waar ook plek is voor bezoekers om een kaartje te schrijven en gelijk met de zegel te versturen. De postzegel is ontwikkeld in samenwerking met post- en koeriersdienst MSG.

Directeur Harrie Wolters: ,,Bezoekers vinden het altijd leuk om familie en vrienden een kaart te sturen. Nu we niet massaal aan de Franse kust of het Gardameer zitten, willen wij bezoekers de kans bieden een mooie kaart vanuit het Hunebedcentrum te versturen.”

MSG bezorgt in de hele regio Noord-Oost Nederland zelf met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Wolters: ,,Buiten die regio werkt ze samen met Business Post, een collectief van sociale bezorgers. En kaarten naar de rest van Nederland en het buitenland kunnen ook gewoon verstuurd worden met de zegel.”

De postzegel is gedrukt door Afeer Druk en Print, de sociale werkvoorziening in Winschoten. ,,De zegel is tegelijkertijd een collectors’ item voor verzamelaars. Als ik postzegels verzamelde, dan wist ik het wel”, zegt Wolters.

Het Hunebedcentrum is van dinsdag tot en met zondags geopend tot 17:00 uur.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu