Huurhuizen Nieuw-Weerdinge straks weer als nieuw

Lefier is begonnen met een ingrijpende opknapbeurt van 24 huurwoningen in Nieuw-Weerdinge. De huizen staan aan het Zetveld en het Eerste Kruisdiep oostzijde.

De woningen krijgen nieuwe kunststof kozijnen, ramen en deuren. Ze worden voorzien van HR++ isolatieglas, de daken worden geïsoleerd en de kopgevels vervangen. Verder komt er nieuwe mechanische ventilatie in en worden ook de vloeren geïsoleerd.

Door die ingrepen verbetert niet alleen het comfort voor de bewoners. Hun energierekening kan ook een flink stuk omlaag: in plaats van het huidige predikaat E/F hebben ze straks energielabel B. Verder zien de huizen er aan de buitenkant straks een stuk moderner uit.

De bewoners zijn volgens Adinda Bornkamp van Lefier al vroeg bij het verbeterplan betrokken en datzelfde geldt voor de Huurdersfederatie. Over het plan dat nu wordt uitgevoerd, zijn alle bewoners enthousiast en iedereen doet mee.’’

De opknapbeurt is onderdeel van de dorpsvernieuwing in Nieuw-Weerdinge. Deze gaat ook gepaard met de sloop van enkele woningen, gedeeltelijke nieuwbouw en de aanplant van groen op open plekken die open blijven.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.