IJsbaanclub denkt drie miljoen op te halen

De stichting Kunstijsbaan Hoogeveen ziet voldoende mogelijkheden om op termijn 3 miljoen euro bijeen te harken. Dat is het financiële gat in het lokale ijsbaanplan.

Nog geen keuze

De gemeenten Hoogeveen en Assen zijn al een tijdje verwikkeld in de strijd om een kunstijsbaan. De presentaties hiervoor zijn reeds gegeven. Deze week werd bekend dat de provincie nog geen keuze maakt waar hun steun naar toe gaat, omdat het Asser plan te vaag is en Hoogeveen te veel leunt op provinciaal geld.

De provincie is bereid maximaal 5 miljoen te investeren. Hoogeveen vroeg in eerste instantie om 8 miljoen, van de in totaal 16 miljoen euro die nodig is om de overdekte baan in Hoogeveen te realiseren.

Niet onverkomelijk

De stichting Kunstijsbaan Hoogeveen is echter geenszins uit het veld geslagen door de voorlopige afwijzing. ,,Het is zeker geen onoverkomelijk verhaal'', reageert secretaris Gerard Fidom. ,,Ik ben best positief dat we de resterende 3 miljoen alsnog op tafel krijgen.''

Hij wijst op een lijstje met ‘een stuk of vijftien mogelijkheden en kansen.' Het gaat om potentiële geldschieters, onder wie enkele grote bedrijven en investeerders. ,,Ook kijken we binnen ons eigen plan naar mogelijkheden om nog te kunnen besparen'', vervolgt Fidom. Maandag zit de ijsbaanclub weer met de gemeente om tafel voor een strategisch overleg.

Skeelerfestijn

Wat de Hoogeveense stichting goed doet, zijn spontane initiatieven uit de samenleving. Zo houden vijf studenten van de Hanzehogeschool uit Groningen op zaterdag 9 januari in Maxx Sports & Events een skeelerevenement voor scholieren vanaf groep 5. De kinderen kunnen zich laten sponsoren om zo geld in te zamelen voor de overdekte kunstijsbaan. De bekende schaatscracks Jan Bols en Piet Kleine verrichten de opening.

Voor toeschouwers en overige bezoekers wordt een winterse markt gehouden met kraampjes van lokale ondernemers. Hiermee ondersteunen zij de actie. Ook stellen de middenstanders producten beschikbaar voor een verloting. Aan het einde van de dag wordt het totaalbedrag overhandigd aan de Stichting Kunstijsbaan Hoogeveen.

Het skeelerfestijn begint om 13.00 uur en duurt tot 17.00 uur.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.