IJssalon La Dolce uit Borger verkozen tot beste merk op TikTok bij Best Social Awards 2021: 'Dit komt één keer in je leven voor'

Odin Blei (links) en Vincent van Looijengoed voor de ijssalon. Foto: Vincent van Looijengoed

De video’s van ijssalon La Dolce uit Borger zijn een grote hit op social media platform TikTok. Ruim dertigduizend mensen volgen het kanaal en bijna één miljoen mensen hebben de korte, grappige filmpjes geliked. Woensdagavond werd bekend dat de ijssalon is verkozen tot het beste merk op TikTok bij The Best Social Awards.

De TikTok filmpjes worden gemaakt door Vincent van Looijengoed en Odin Blei, eigenaar en manager van La Dolce. De video’s staan vaak in het teken van sketches waar de mannen zichzelf niet al te serieus nemen.

‘Niet verwacht’

Het winnen van de prijs voelt nog onwerkelijk voor Van Looijengoed. „We hadden absoluut niet verwacht dat we deze prijs zouden winnen. We namen het op tegen bedrijven als bol.com. Die hebben zo’n groot marketingteam, daar kun je niet tegen op. Fantastisch dat we toch gewonnen hebben. Dit komt één keer in je leven voor.”

Het idee om filmpjes te maken ontstond zo’n anderhalf jaar geleden. „We maken de video’s ook vooral, omdat we het zelf leuk vinden. Het voelt voor ons niet als werk en op zo’n manier is het prima vol te houden. Misschien is dat wel de sleutel van ons succes.”

Het is niet de eerste keer dat La Dolce lof krijgt voor hun ijs en de promo ervan. In 2020 werd de salon uitgeroepen tot beste ijssalon van Drenthe tijdens de Nederlandse Horecaprijzen.

Awards

The Best Social Media Awards is een prestigieuze wedstrijd voor online activiteiten van bedrijven. De awards worden georganiseerd door The Best Social uit Amsterdam, een bedrijf dat zich volledig focust op content van social media.

De wedstrijd bestaat zowel uit een ‘business categorie’ als een ‘audience categorie’. Bij de eerste bepaalt een professionele jury wie er met de winst naar huis gehaald. Bedrijven kunnen zich zelf voor de wedstrijd aanmelden. Bedrijven die kans willen maken op een prijs uit de audience categorie moeten door het publiek worden aangedragen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe