INretail feliciteert Assen met afketsen outletcenter

Dat bij het TT Circuit in Assen geen Factory Outlet Center (FOC) komt, is goed nieuws voor alle ondernemers in het hele Noorden. Assen en de regio wordt behoed voor extra overbodige winkelmeters in de periferie.

Dat stelt INretail, de grootste brancheorganisatie op het gebied van non-food retail woensdag. Ze vindt het besluit van Gedeputeerde Staten van Drenthe een felicitatie waard. ,,Nederland telt in totaal 30.000.000 vierkante meter winkelvloer. En acht procent daarvan staat leeg. Dit is nog exclusief de verborgen leegstand in het Noorden’’, stelt INretail.

De brancheorganisatie strijdt al jaren tegen de komst van het FOC in Assen en spreekt nog altijd van een ‘onzinnig plan voor kansloze nieuwe winkelmeters het centrum van Assen en vele plaatsen in de wijde regio eromheen’. ,,Nieuwe initiatieven moeten vooral in bestaande winkelgebieden plaatsvinden. Als daarvoor geen plek is, dan direct ernaast. En toevoeging van dezelfde winkelmeters kan alléén als oude meters zijn geschrapt’’, meldt INretail.

Gedeputeerde Staten van Drenthe zetten dinsdag onverwacht een streep door het project. Dat leidde tot ongeloof bij betrokken partijen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.