In gesprek over terrein Bernhardhoeve

De gemeente Tynaarlo en vastgoedontwikkelaar Leyten moeten opnieuw met elkaar in gesprek over de invulling van het terrein bij de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren.

Dit is volgens wethouder Miriam Engels (D66) het gevolg van de beslissing van de gemeenteraad om niet in te gaan op een verzoek van Leyten om de stedenbouwkundige uitgangspunten voor de locatie te veranderen. Leyten acht enkele wijzigingen nodig om tot de beoogde hoogwaardige invulling te komen, heeft Leyten de gemeenteraad geschreven. Zo zou de rooilijn anders moeten. Ook wil Leyten minder sociale huurwoningen realiseren, omdat dit lastig rendabel te maken zou zijn.

Daarmee lijkt een impasse te ontstaan in de onderhandelingen over de invulling van de locatie. Leyten is eigenaar van de grond.

De bedoeling is dat de Zuidlaarder vestiging van Albert Heijn, die nu nog aan de Stationsweg zit, bij de Bernhardhoeve een nieuw gebouw krijgt. De supermarkt kampt nu met ruimtegebrek en kijkt uit naar nieuwbouw.

Winkeliers aan de Stationsweg zien Albert Heijn met lede ogen vertrekken en vrezen minder omzet als deze publiekstrekker verkast. Na de vorige raadsvergadering ging het gerucht dat Albert Heijn alsnog op de huidige locatie zou uitbreiden, maar daarvan is volgens eigenaar Hans Hendrikse geen sprake. De supermarkt wil nog steeds graag verkassen. Dit blijkt ook uit een brief van de landelijke vastgoedafdeling van Albert Heijn aan Leyten.

,,De gemeenteraad heeft ook vastgesteld dat er snel iets moet gebeuren om de locatie bij de Bernhardhoeve te ontwikkelen. Daarover moeten we dus binnenkort in gesprek'', zegt Meijer. Leyten wil niet op de ontstane situatie reageren en verwijst naar de gemeente.

Foto: Archief DvhN

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.