Inbraakgolf crematoria Oost-Nederland, ook Assen doelwit

In Oost-Nederland hebben inbrekers het de afgelopen maanden gemunt op crematoria. Ook in crematorium de Boskamp in Assen werd ingebroken. Dat meldt de Gelderlander.

Politiewoordvoerder Anne van der Meer bevestigt dat er in het Asser crematorium is ingebroken, in de nacht van 30 mei op 1 juni. De inbrekers verschaften zich toegang tot het kantoor van het crematorium door een raam in te slaan. Er werd niks weggenomen. ,,Ze lieten wel enorme bende achter, ze hebben het hele pand doorzocht", aldus van der Meer.

Theo de Natris van de Boskamp bevestigt dat beeld. ,,Ze zijn in het kantoor geweest en hebben relatief heel veel schade aangericht: er zijn ruiten ingetikt en het bureau is beschadigd."

Crematoria in Aalten, Arnhem, Dieren, Apeldoorn, Zwolle, Enschede en Baexem zijn de afgelopen maanden door het inbrekersgilde bezocht. De dieven zoeken naar showmodellen van sieraden waar as in opgeborgen kan worden en cash geld. Ook in het uitvaartcentrum in Assen zijn zulke sieraden te vinden. ,,Maar daar zijn we uiteraard heel zorgvuldig mee, die bergen we altijd op", aldus de Natris, die niet begrijpt wat de dieven in crematoria te zoeken hebben. ,,Het is werkelijk onbegrijpelijk."

De Gelderlander schrijft dat de recente inbraakgolf door overeenkomsten in de werkwijze het werk lijkt van een bende. De politiewoordvoerder van Oost-Nederland wil dat niet bevestigen.

Het crematorium in Assen is het enige uitvaartcentrum in Drenthe waar de afgelopen maanden werd ingebroken.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.