Inbrekers richten enorme ravage aan bij hondenschool Borger

Inbraak, diefstal en verzielzucht hebben in het clubgebouw van KNON Hondenschool Borger voor een enorme ravage gezorgd.

,,De puinhoop is enorm. De inbrekers hebben waarschijnlijk uit pure frustratie vanwege de tegenvallende buit een brandblusser leeggespoten waardoor spullen als een koffieapparaat zijn vernield. Ook de aan- en afvoer naar de verwarmingsketel zijn kapot”, verzucht voorzitter Annemiek Krol.

Serieus geld voor kleine club

De schade bedraagt volgens haar minstens duizend euro. ,,Serieus geld voor een kleine club als de onze.” Een attente cursist meldde zich donderdagochtend bij het bestuur met de onheilspellende boodschap dat het hek bij het terrein openstond. ,,De dubbele voordeur bleek geforceerd. Binnen was het een enorme puinhoop. Kasten zijn overhoop gehaald en er zijn spullen gestolen, waaronder een bosmaaier, een bladblazer en een doosje met hondentuigjes.”

Makkelijk doelwit

Thuishonk van de KNON Hondenschool is sinds een jaar of 15 een terrein van de voormalige vuilstort aan de Bronnegerstraat. Omdat het vrij afgelegen ligt, is het een makkelijk doelwit voor inbrekers. ,,Dit is al de derde keer dat wij met de gebakken peren zitten. Een paar jaar geleden werden de lampen van de veldverlichting gestolen.” De club speelde daarna met de gedachte een verzekering af te sluiten. ,,Maar omdat het terrein in een buitengebied ligt, zit je met een eigen risico dat al gauw duizend euro is. Het kan voor ons niet uit.”

Grote schoonmaak

Het clubbestuur denkt er over een alarmsysteem aan te schaffen om inbrekers af te schrikken. De politie heeft inmiddels onderzoek verricht, maar van de daders ontbreekt elk spoor. Uitgerekend komende zaterdag had de KNON Hondenschool Borger in het kader van NL Doet haar leden willen mobiliseren voor een grote schoonmaak in het clubgebouw. ,,We moeten nu met man en macht aan de slag om de rotzooi op te ruimen. Ik heb alvast een paar nieuwe koffieapparaten gekocht zodat we de vrijwilligers in ieder geval wat kunnen aanbieden.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.