Informatiepunt Geldzaken De Wolden geopend

Gemeente De Wolden heeft een centraal punt voor alle vragen over geld en financiën. Woensdagmiddag werd het Informatiepunt Geldzaken De Wolden in gebruik genomen.

,,Het is geen fysiek punt, maar een centraal contactpunt waar mensen met al hun vragen terecht kunnen”, zegt Sandra Brens van Stichting Welzijn De Wolden, de uitvoerende organisatie achter het geldpunt.

Met het aansnijden van een taart in de vorm van het logo opende wethouder Jan van ‘t Zand het geldpunt woensdagmiddag officieel.

Alle vragen welkom

,,We hebben wel nagedacht over een fysiek punt, maar geld is een gevoelig onderwerp en mensen zien het niet altijd zitten om dan daadwerkelijk naar binnen te stappen”, legt Brens uit.

,,Mensen kunnen bij ons komen met vragen over allerlei financiële situaties, dat kan gaan over schulden, maar ook over belastingaangifte, AOW of minimaregelingen. Wij zijn eigenlijk een centraal doorverwijspunt. Per geval kijken we wat de beste oplossing is, bijvoorbeeld het inzetten van een vrijwilliger om te helpen. Bij crisissituaties als dreigende woninguitzetting door schulden zetten wij meteen een schuldhulpverlener in.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.