Inhaalactie leidde dodelijke crash Klijndijk in

Een inhaalactie heeft tot het dodelijke ongeluk in Klijndijk geleid. De 52-jarige Odoorner is daarbij in een slip geraakt en links van de weg tegen een boom tot stilstand gekomen.

Dat is de uitkomst van het onderzoek van de politie. Ongeruste bewoners van de Hoofdweg zien daarmee hun klacht dat er veel te hard wordt gereden, bevestigd. Twee van hen hebben alarm geslagen bij steunpunt Noord van Veilig Verkeer Nederland. Automobilisten rijden massaal te hard op de Hoofdweg, zeggen ze. De drempels aan de rand van en binnen de bebouwde kom van Klijndijk vormen daarvoor volgens hun geen enkel beletsel.

Weinig hoop

Beide bewoners hebben de hoop dat de gemeente Borger-Odoorn het probleem onderkent en maatregelen treft, zo goed als opgegeven. ,,Ik krijg niet eens antwoord op mijn mail(s), laat staan dat er iets zal gebeuren aan de gevaarlijke verkeerssituatie die 29 juli jl. een mensenleven heeft gekost’’, schrijft ze in de brief die ze deze week stuurde aan het college en de verantwoordelijke ambtenaar. Ze voelt zich niet serieus genomen en kan zich niet aan de indruk onttrekken dat Klijndijk als een ‘stiefkinddorp’ wordt behandeld. Dezelfde mevrouw luidde begin dit jaar bij de gemeente de noodklok nadat pal voor haar deur een auto met aanhanger zo hard over een drempel reed dat de achterklep van de aanhanger viel. Toen een reactie van de gemeente uitbleef zocht ze haar heil bij Veilig Verkeer Noord. Daar heeft zich nu een tweede inwoner aan toegevoegd.

VVN

Ing. Robin Inpijn van VVN steunpunt Noord is van de klachten op de hoogte. ,,Ik ga eerst contact opnemen met de wegbeheerder van Borger-Odoorn. Zodra de verkeersdeskundige ambtenaar van de gemeente terug is van vakantie neem ik contact op om de situatie te bespreken.” In sommige gevallen schakelt VVN een verkeersdeskundige consulent in om te beoordelen in hoeverre sprake is van een gevaarlijke situatie. ,,Mits er voldoende draagvlak is. In dit geval zou een groep van vier, vijf mensen die klagen voldoende zijn.’’

Het slachtoffer van de dodelijke crash was een inwoner uit Odoorn die de situatie ter plekke als zijn broekzak moet hebben gekend. Daarin schuilt nu juist het gevaar, zegt Inpijn: ,,Het zijn vaak juist de personen die zo bekend zijn met de situatie die de grens opzoeken.’’

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.