Inspectie: Interzorg Roden op goede weg

Verpleeginstelling Interzorg, met verscheidene locaties in Drenthe, is weer op de goede weg. Dat concludeert de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) na een verrassingsbezoek aan locatie De Hullen in Roden.

Uit het rapport na het verrassingsbezoek in juni blijkt dat de zorg nog niet aan alle normen voldoet, maar dat de basis grotendeels op orde is. Verbeterpunten die tijdens vorige inspectiebezoeken aan het licht kwamen zijn goed opgepakt.

Locatie De Hullen scoort nog onvoldoende op het melden van incidenten. Het meldingssysteem moet daarom verbeterd worden, vindt de inspectie. Ook is het activiteitenaanbod nog niet voldoende afgestemd op de wensen van de individuele bewoners. Daar wordt aan gewerkt. De cultuur binnen de instelling is er een waarin mensen worden aangesproken op hun fouten, waardoor ze ervan kunnen leren en de organisatie verder kan professionaliseren, stellen de inspecteurs van IGZ.

Interzorg, dat naast Roden locaties in Assen, Rolde, Smilde, Peize en Vries heeft, kwam in september 2013 onder verscherpt toezicht van IGZ. De instelling had destijds de infectiepreventie en hygiëne niet op orde. Een half jaar later werd het verscherpt toezicht opgeheven. Sindsdien bezocht de inspectie onverwacht verschillende locaties.

Het volledige rapport is hier te vinden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.