Invallen in Assen en Emmen bij onderzoek naar fraude met pgb’s

De Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft dinsdag een inval gedaan bij een bedrijf aan de Collardslaan in Assen. Ook in Emmen is een pand onderzocht.

De invallen maken deel uit van een onderzoek naar vermeende fraude met persoonsgebonden budgetten (pgb’s), verklaart woordvoerder Paul van der Burg van de inspectie. In het kantoor is administratie doorzocht en zijn stukken en computerbestanden in beslag genomen die van belang zijn voor het onderzoek.

Bij de invallen waren ook medewerkers van de FIOD betrokken. ,,Zij hebben meteen gekeken of er ook sprake is van fiscale fraude’’, legt Van der Burg uit. ,,Dat gebeurt vaker bij dit soort onderzoeken. De invalshoek in deze zaak is echter verdenking van pgb-fraude.’’

Van der Burg wil niet zeggen bij welk bedrijf de inval heeft plaatsgevonden en wat de aanleiding is geweest voor het onderzoek. Omwonenden verklaren wel dat er rondom het pand in Assen kamers verhuurd worden aan mensen die daar onder begeleiding wonen.

Volgens Van der Burg kan het onderzoek naar de mogelijke fraude nog geruime tijd duren. Hij kan niet zeggen wanneer er meer duidelijkheid komt over het onderzoek.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.