Prijzen vallen in Havelte: zes inwoners mogen miljoen van Postcode Loterij verdelen

Inwoners van deze postcode mogen een mijoen euro verdelen.

Het nieuwe jaar beginnen met een grote geldprijs in een loterij. Wil wil dat nou niet? Het is zes huishoudens in Havelte overkomen. Ze mogen samen een miljoen euro verdelen.

Dat heeft de Nationale Postcodeloterij vrijdag bekendgemaakt. De gelukkige winnaars wonen aan de Meidoornlaan in Havelte. Ze hebben de postcode 7971 BT en spelen mee met de Nationale Postcodeloterij. Presentatoren Nicolette van Dam en Quinty Trustfull hebben de prijswinnaars in een videogesprek in het tv-programma Koffietijd verrast met de uitreiking van de SuperPostcodePrijs.

Een van de zes winnaars is Nienke uit Havelte. Zij heeft 142.857 euro gewonnen. Uiteraard is Nienke heel blij met de grote geldprijs, maar ook behoorlijk overdonderd. ,,Dit is wel heel onwerkelijk”, reageert zij als ze het nieuws hoort. ,,Een geweldig begin van het nieuwe jaar. Ik heb een huis dat nog niet helemaal af is, dus daar kan ik het geld goed voor gebruiken.”

Ook haar buurtgenoten Berend en Lammie winnen 142.857 euro. Zij zijn er stil van: ,,We spelen al jaren mee. Dit is heel mooi om mee te maken”, vinden zij.

Hoeveel van de totaalprijs van een miljoen euro de individuele winnaars krijgen, is afhankelijk van het aantal loten waarmee zij meespelen in de loterij. Hoe meer loten, hoe hoger de prijs. Het hoogste bedrag dat een prijswinnende bewoner van de Meidoornlaan in Havelte heeft gewonnen, is ruim 285.000 euro.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe