Italiaan (21) verdacht van moord op Duitse medestudente in Emmen: steekwapen gevonden

De woning aan de Hoofdstraat in Emmen waar de fatale steekpartij plaatsvond. Foto: Henk van Wieren

In de woning in Emmen waar maandagochtend vroeg de Duitse studente Leonore Prothmann (20) werd doodgestoken is een steekwapen gevonden. Een Italiaanse medestudent (21) zou verantwoordelijk zijn voor haar dood.

Dat zegt de woordvoerster van de politie. De Italiaan wordt verdacht van moord en zit sinds maandag vast. De woordvoerster wil niet bevestigen dat de verdachte en het slachtoffer huisgenoten waren. De politie bevestigt nu wel dat zij de Duitse nationaliteit heeft en dat hij Italiaans is. Ze zaten allebei op de Stenden Hogeschool in Emmen.

Verdachte wordt volop verhoord

De Italiaanse student zou de vrouw maandag rond half zes in de ochtend met een mes om het leven hebben gebracht in een woning van een flat aan de Hoofdstraat in Emmen waar veel buitenlandse studenten wonen. De verdachte wordt volgens de politiewoordvoerster op dit moment verhoord. Of hij een bekentenis heeft afgelegd, wil zij niet zeggen.

Psychische toestand

Zijn advocaat Marieke Wormmeester zegt dat haar cliënt voor zover bekend geen relatie had met het slachtoffer. Over zijn psychische toestand kan de advocaat nog moeilijk een oordeel vellen. ,,Ik ken hem niet. Dus ik heb geen referentiekader. Maar ik kan wel een gesprek met hem voeren." De verdachte zit in beperkingen. Dat betekent dat hij geen contact mag hebben met de buitenwereld. Ook mag zijn advocaat geen inhoudelijke mededelingen meer doen over het onderzoek dat loopt tegen de jonge Italiaan.

Onderzoek moordwapen

De politie gaat in dit stadium van het onderzoek ook niet in op vragen over de toedracht van het misdrijf. ,,De vragen over hoe vaak er met het mes is gestoken en of er sprake is van een zedenmisdrijf gaan wij niet beantwoorden.” De woordvoerster zegt dat een steekwapen is gevonden. ,,Onderzoek moet uitwijzen of dit het moordwapen is.” De verdachte wordt waarschijnlijk donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die bepaalt of de man vast blijft zitten.

menu